Ko smo mi?

NERO-EKO-IMUNO-KONCEPT je porodično preduzetničko preduzeće, osnovano u aprilu 2021. godine, kada je Nikola Vujović - preduzetnik, nakon poznatih događaja sa koronom, napustio Italiju gde je godinama radio u sektoru ugostiteljstva i turizma, i vratio se u rodno mesto gde je osnovao preduzeće.

Osnovna delatnost preduzeća je prerada voća i povrća, a glavna delatnost je proizvodnja matičnih sokova od aronije i drugih voćnih vrsta, bez dodataka konzervanasa, aditiva, šećera i vode.

Sokovi se dobijaju od 100 % plodova tehnologijom hladnog ceđenja. Pored matičnih hladno ceđenih sokova, preduzeće se bavi i proizvodnjom džemova, voćnih namaza i marmelada pretežno od aronije, ali i u kombinaciji sa drugim voćem.

Voće koje se prerađuje se proizvodi na sopstvenim plantažama ili plantažama u zakupu koje sami održavamo. Voće se bere i probira ručno.

NERO-EKO-IMUNO-KONCEPT je za
preradu izabrao prvenstveno aroniju. Izbor da osnov prerade bude aronia melanocarpa je to što je aronija voće s jednim od najbogatijih biljnih izvora fenolnih fitohemikalija, uključujući procijanidine i antocijanine. Visok udeo, kao i sastav pojedinih fenolnih sastojaka odgovoran je za širok raspon potencijalnih medicinskih i terapeutskih učinaka ove biljke. Plod aronije ima niske udele kalorija i masti, ali je bogat izvor vitamina, minerala, antioksidansa i prehrambenih vlakana.

Mnogobrojne epidemiološke studije ukazuju na snažnu povezanost između unosa voća i smanjenja smrtnosti usled srčanih oboljenja, tumora i drugih degenerativnih bolesti, odnosno smanjenje ili odgađanje razvoja navedenih bolesti, kao i starenja. Navedeni učinak danas se pripisuje prisustvu različitih antioksidanasa, posebno polifenola.

5/5
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Mila Kunit

Certified Products

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet

We Deal With Various Quality Organic Products!

Корпа